ISB&Index

Achtergrond

(Pierke) I.S. Bosschieter, freelance registerauteur

Mijn loopbaan ben ik begonnen bij de thuiszorg. Toe aan een nieuwe uitdaging, studeerde ik informatiedienstverlening- en management. Aansluitend werkte ik enkele jaren als archivaris. Voeding en koken zijn altijd mijn grootste passie geweest, dus toen ik de kans kreeg met een vriendin een vegetarisch catering bedrijf te beginnen, greep ik dit met beiden handen aan. Jammer genoeg bleek het werk lichamelijk te zwaar en moest ik opzoek naar een manier om geld te verdienen, die minder lichamelijke inspanning vereist. Van kindsbeen af een fervent lezer, heb ik dan eindelijk mijn métier gevonden in indexeren. Mijn aandachtsgebieden zijn geesteswetenschappen en natuurlijk voedings-gerelateerde onderwerpen. 

Als één van de redacteuren van The Indexer publiceer ik regelmatig over het vakgebied (zie Publicaties).

Naast de begeleiding van aankomend registerauteurs en auteurs die hun eigen werk willen indexeren, geef ik workshops over indexeren aan auteurs, technisch schrijvers, uitgevers en  redacteuren.

In 2011 ontving ik samen met Caroline Diepeveen en Jacqueline Pitchford de Wheatley Medal voor mijn medewerking aan de totstandkoming van de index voor The Encyclopedia of Jews in the Islamic World (Brill, 2010). Lees hier meer over op de website van de Society of Indexers of  in een artikel uit The Times Literary Supplement

Lidmaatschappen

NIN - Nederlands Indexers Netwerk

DNI - Deutsches Netzwerk der Indexer 

SI - Society of Indexers (UK)

History/Archaeology Special Interets Group (American Society of Indexers)

SENSE - Society of English-Native-Speaking Editors

 

Pierke Bosschieter 16-10-2011